Prati nas
03/12/2018

Muzej prijateljstva je svečano zatvoren – do iduće godine

Nakon nešto više od dva tjedna, miss7 Muzej prijateljstva doživio je 1. prosinca svečano zatvaranje. U proteklih 15-ak dana, koliko je trajala izložba u Muzeju Mimara,…

Podijeli

Nakon nešto više od dva tjedna, miss7 Muzej prijateljstva doživio je 1. prosinca svečano zatvaranje. U proteklih 15-ak dana, koliko je trajala izložba u Muzeju Mimara, posjetile su nas brojne prijateljice i podijelile s nama svoje oduševljenje temom ženskog prijateljstva. Svaka od njih pronašla se u nekom od eksponata, prisjetila veselih uspomena koje je podijelila sa svojom BFF i podijelila brojne fotografije na društvenim mrežama. Hešteg #muzejprijateljstva upotrijebljen je više od 500 puta, izložbu je pogledalo više od 1500 posjetiteljica, a u nagradne natječaje se uključilo više od 200 natjecateljica. Nakon svega, ne možemo vam više ništa reći osim HVALA! Hvala što ste prepoznale i podržale naš projekt, hvala što se s nama hrabro podijelile svoja neprocjenjiva iskustva i hvala vam što volite, mazite i pazite svoje prijateljice.

U subotu smo održali i svečanu ceremoniju zatvaranja miss7 muzeja prijateljstva, te smo tako u ugodnoj intimnoj atmosferi (i naravno Beefeater Ginu!) atrija Muzeja Mimare održali i panel diskusiju na temu ženskih prijateljstva. Moderatorica je bila radijska voditeljica Katarina Moškatelo. Na diskusiji su prvo sudjelovale umjetnice Lila Herceg i Toni Mažuranić, kreatorice koncepata Kids&Games te Teen Pink.

Njihove su instalacije savršeno dočarale teen razdoblje prijateljstva, a djevojke su na panelu otkrile neke svoje vlastite inspiracije, otvoreno pričale o (ne)prijateljstvu među umjetnicama te planovima za budućnost. Na panelu su zatim svoju priču o prijateljstvu podijelile Ivana Lončar i Petra Mirković, prijateljice koje su sudjelovale na nagradnom natječaju ”Neprocjenjivo za prijateljice” brenda miss7. Cure su ispričale priču o svojem upoznavanju i prijateljstvu, otkrile kako rješavaju međusobne nesuglasice te što za njih znači prijateljstvo. Kao treće panelistice, na pozornicu su se popele novinarke portala miss7 Ivana GranićAnamaria Butković koje su pričale o samom razvoju ideje muzeja prijateljstva, oduševljenju koje u miss7 pristiže sa svih strana te prijateljstvu koje ih povezuje. Iako smo zatvorili naš prvi miss7 muzej prijateljstva, ovdje mu nikako nije kraj.

Obećajemo da ćemo prihvatiti sve vaše prijedloge i sljedeće godine ga učiniti još boljim, ljepšim, većim i sjajnijim! A do tada, sve što ti možemo reći je: prave prijateljice su poput dijamanta – svijetle, predivne, dragocjene i uvijek u modi!